Videoer

Vi har oppfordret noen av de som støtter kampanjen til å sende oss en video der de forteller litt om hvorfor de støtter denne kampanjen. 

 

Noe av det farligste man kan gjøre fra samfunnets side er å si fritt fram for narkotika blant våre barn og unge. Så dette må stoppes! sier Jan Bøhler om forslaget til ny rusreform.

Politi som jobber forebyggende mot barn og unge og de som jobber med bekjempelse av organisert kriminalitet vil miste viktige verktøy dersom den foreslåtte rusreformen blir vedtatt, sier Jan Erik Bresil i Norsk Narkotikapolitiforening 

Forsterk de gode tiltakene vi har idag!

Vi trenger en rusreform som er med på å forsterke alle gode hjelpetiltak som finnes for ungdom idag, Sier Anne Therese Buer, leder av IOGT-tiltaket Møteplassen i Karmøy.

- Vi må behandle tunge misbrukere som mennesker med helseproblemer og ikke som kriminelle, men det er det rom for innenfor dagens lovverk, sier Espen Andreas Hasle, fylkesleder for Oslo KrF.

Ungdom i Norge er blant dem som bruker minst narkotika i hele Europa, og en holdningsenring fra øverste hold kan snu dette fort, sier Bård Hoksrud, stortingsrepresentant for Frp.

- Som tidligere rusavhengig og kriminell, så vet jeg, av alle, hvor viktig det er at noen kan stå der og fange deg opp, hvis du av forskjellige årsaker har vært litt uheldig og kommet på skråplanet, sier Kjell Hagen, daglig leder av foreningen Halling mot rus.

Vi trenger deg til vår nasjonale dugnad!

Ikke driv sjansespill og lek med fremtiden til ungdommen vår, sier Anca Håkestad i Storbarnsforeldre i Vestfold og Telemark.

Ønsker ikke en rusreform som gjør det vanskeligere å si nei til narkotika

- Idag har vi mange forebyggende tiltak som er gode. La oss heller styrke dem, istedenfor å drive sjansespill med vår ungdom, sier Frankeh Yaya Colley.

Unngå at det er frivillig!

Aisha Zubair er en av ungdommene som bor i Groruddalen. Hun er skeptisk til den foreslåtte rusreformen. - Dersom ungdom får velge selv om de skal fortsette å ruse seg, uten konsekvenser, så velger flere ungdommer det, sier hun.

Tusen takk til alle som har skrevet under

- På bakgrunn av mine personlige livserfaringer og erfaringer jeg har fra mine mange år med klinisk arbeid, så vil jeg takke alle som står bak foreldreoppropet, og hver og en av dere som har vist deres støtte ved å skrive under, sier Rita Nilsen som selv har slitt med misbruk og nå jobber som nasjonal faglig leder for rehabilitering i IOGT.

- I strid med både narkotikakonvensjonen og barnekonvensjonen

Bjørn Røse har en av de mange som har uttalt seg kritisk til liberalisering av narkotikalovgivningen. - Lytt til foreldrene, skrev han i denne kronikken i Aftenposten for et år siden.

Støtt oppropet

Ikke driv sjansespill med ungdommen vår. Styrk dagens forebyggende lovverk mot narkotika. 
Vi vil ha en annen rusreform!

Underskriften din blir ikke offentliggjort. Underskrifts-listen vil bli oversendt Barne- og familieministeren.

0

har skrevet under

Om underskriftene

Vi gjennomgår alle underskrifter manuelt, og luker ut feil. Les mer om hvordan vi behandler underskriftene her.

Vi opplever dessverre at noen bevisst legger inn falske underskrifter, bla. opplevde vi natt til 29. mai at en robot registrerte mange falske navn. Vi sletter de falske underskriftene fortløpende, og har gjort noen endringer for å forenkle vår kvalitetssikring.